Despre noi

InfoBIZ este un proiect de suport informațional și de gestiune a riscurilor comerciale dedicat prioritar antreprenorilor și investitorilor, o direcție strategică realizată de companiile INCASO și INFODEBIT, care oferă posibilitatea creșterii afacerilor prin prisma conceptului de comerț responsabil.


InfoBIZ dezvoltă cultura antreprenorială bazată pe analiza riscurilor comerciale și financiare ale partenerilor de afaceri, facilitând creșterea vânzărilor prin utilizarea creditului marfar. Partenerii care se cunosc, care au o transparență financiară, pot beneficia de avantajele utilizării creditului marfar pentru creșterea vânzărilor. Așa cum vânzările cu plată amânată (utilizarea creditului marfar) implică un anumit nivel de risc financiar (riscul ca marfa livrată să nu fie achitată în termenii conveniți), vânzătorul are o necesitate vădită de a cunoaște cine este partenerul, cât de stabil este din punct de vedere economic și financiar. Dacă cunoști cine este partenerul tău, găsești mai ușor soluții convenabile pentru a dezvolta relații de business durabile.

 

InfoBIZ oferă acces la informațiile economico-financiare ale companiilor din Republica Moldova: rapoarte financiare declarate, analiza indicatorilor economico-financiari, Business Scoring, date din registrele guvernamentale privind organizarea companiei, activele imobiliare și transporturile deținute, datorii față de bugetul public si alte informații relevante. Toate aceste informații permit antreprenorilor să ia decizii calculate, atunci când oferă credite marfare sau avansuri comerciale partenerilor de afaceri.

 

Este bine cunoscut cât de minuțios este analizată o companie atunci când solicită un credit bancar, astfel încât instituția care oferă creditul să diminueze la maximum riscul de neplată al debitorului, da au oare suficiente instrumente companiile pentru a lua astfel de decizii – acuma da. InfoBIZ conține toată informația necesară pentru a înțelege acest risc de neplată într-un mod simplu și accesibil. Cu InfoBIZ orice companie are acces la instrumente eficiente de analiză financiară, instrumente care permit să-și crească afacerile prin comerț responsabil.


INCASO – partenerul InfoBIZ care oferă soluții de gestiune a creanțelor comerciale care rezultă din creditul marfar, de la securizarea creanțelor până la recuperarea lor integrală.

INFODEBIT – partenerul InfoBIZ care oferă acces la date primare despre companii, conținute în registrele guvernamentale precum și acces la istoriile de credit.